Вече са развалени  Тези, които са боядисали великденските яйца в

...
Вече са развалени  Тези, които са боядисали великденските яйца в
Коментари Харесай

Изхвърлете великденските яйца още днес, защото...

Вече са развалени 

Тези, които са боядисали великденските яйца в четвъртък преди празника, наложително би трябвало към този момент да ги изхвърлят.

Известен компромис могат да създадат тези, които са предпочели съботата, само че единствено при изискване, че от самото начало са държали яйцата в ледник, на междинния рафт, по-близо до задната стена, или при температура от 2 до 4 градуса. Извън него те не изтрайват повече от 3-4 дни според от температурата в помещението. Това важи за твърдо сварените яйца, каквито се подготвят за Великден, срокът на рохките в хладилника е 2 дни. Инфекционисти даже поучават да не ядем яйцата след петия ден, изключително в случай че са донесени от село и са пътували няколко часа в колата. Най-опасното е, в случай че сте ги пренасяли в найлонови торбички, където те се запарват. Рискът от отравяне нараства, в случай че яйцата са стояли повече от 2 часа на топло или в случай че ги вадим прекомерно постоянно от хладилника. 

Причината е, че сварените яйца се скапват по-бързо от суровите, които имат натурален предпазен пласт върху черупката. В процеса на измиването и варенето черупката става по-тънка и пореста, при някои се пука, което улеснява навлизането на болестотворни бактерии във вътрешността – най-често салмонели, причиняващи тежкото инфекциозно заболяване салмонелоза. Салмонелите се срещат най-много в белтъка. По-лекият вид е просто да получите разстройство.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР